TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓ:
A MAGAS VÉRNYOMÁS KEZELÉSE TERMÉSZETES MÓDON

Következő előadás és tanfolyam

Négy hónap Transzcendentális Meditáció gyakorlás után felére csökkent a gyógyszeradagom

Baló Péter, nyugdíjas informatikus

VÉRNYOMÁSCSÖKKENTÉS?
TERMÉSZETESEN!

Az évek múlásával a vérnyomásnak nem kell emelkednie. Az egészségünkre csodálatos hatást gyakorol, ha a testi lelki jólétünkhöz holisztikusan állunk hozzá. Itt az idő, hogy felfedezzen egy fantasztikus új módszert a vérnyomása természetes csökkentésére.

Magyar felírat

„A TM IIB. osztályú, B-szintű bizonyítékkal rendelkező ajánlást kapott a vérnyomás-csökkentés hatékonysága tekintetében. Ezért a TM figyelembe vehető klinikai gyakorlat keretében a magas vérnyomás csökkentéséhez. Számos, negatív vagy vegyes eredményt mutató tanulmány, továbbá a rendelkezésre álló vizsgálati adatok szűkössége miatt minden egyéb meditációs technika — beleértve a Mindfullness-alapú stresszcsökkentő programot is — III. osztályú, kimutatható jótékony hatás nélküli, C-szintű bizonyítékkal rendelkező ajánlást kapott. Ezért egyéb meditációs technikák jelenleg nem ajánlhatók klinikai gyakorlat keretében a vérnyomás csökkentéséhez.”

Változások a szisztolés vérnyomásban (mmhg)
0
-2
-4
-6
-8
-10
-12
Egészségügyi oktatás
Kontroll
technika
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Forrás: Hypertension, 2013. március 1., 6. o.

Amerikai Kardiológus Társaság kutatása
- A TM hatékonyan csökkenti a magas vérnyomást

Az Amerikai Kardiológus Társaság az összes meditációs és relaxációs technika közül csak a Transzcendentális Meditációt találta hatékonynak, magas vérnyomás csökkentésében.

TERMÉSZETES STRESSZ CSÖKKENTÉS

Általában a külső körülményeinket megváltoztatására vagy irányítására nincs lehetőségünk. A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlásán keresztül azonban jelentősen megnöveljük azt a képességünket, hogy ellenálljunk a stressznek és a külső negatív hatásoknak.

Amikor egy stresszhelyzettel szembesülünk, akkor vagy szembeszállunk vele, vagy megfutamodunk, vagy megpróbáljuk tagadni a létezését abban a reményben, hogy az valahogy magától megoldódik.

Ezek helyett miért ne gyakorolhatnánk egy technikát, melynek segítségével az elme és a test is képes természetesen, könnyedén és erőfeszítés nélkül lenyugodni - ez a Transzcendentális Meditáció.

Változás a vérplazma kortizol szintjében a TM előtt és alatt
-30%
-20%
-10%
0%
Kontrol csoport (általános relaxációs technika)
Transzcendentális Meditáció

Hormones and Behaviour, 1978, 10. szám, 54−60. o.

CSÖKKENŐ STRESSZHORMON-SZINT

A TM gyakorlása során megtapasztalt egyedülálló pihenés lehetővé teszi, hogy a szervezet természetes módon megszabaduljon a mélyen gyökerező stresszektől. Az érfalak ellazulnak és kitágulnak, így a vér könnyebben áramlik, a szívműködés pedig optimálisabbá válik. A stresszoldásnak köszönhetően a szervezet öngyógyító mechanizmusai könnyebben visszaállítják az egyensúlyi állapotot.

Az adatkezelési tájékoztatott elolvastam a tartalmát megértettem és hozzájárulok ahhoz, hogy Gazsi Viktor kezelje a megadott személyes adataimat.

Köszönöm az érdeklődést, hamarosan válaszolok!

Valami hiba történt kérjük töltse ki újra!

CSÖKKENŐ SZORONGÁS, STRESSZ ÉS DEPRESSZIÓ
TÖBB ENERGIA ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET
JOBB ÉS MÉLYEBB ALVÁS
JAVULÓ MEMÓRIA
TÖBB KREATÍVITÁS
NORMALIZÁLÓDÓ VÉRNYOMÁS