Lazulj el és szabadulj meg a szorongástól!

Következő előadás és tanfolyam

A Transzcendentális Meditáció mindenfajta tevékenységre felkészíti az idegrendszert. Végső soron ugyanis az idegrendszernek van a legfőbb szerepe abban, hogy kellemes vagy kellemetlen stresszt élünk át, hogy elégedettek vagyunk vagy elégedetlenek. És úgy gondolom, ha képesek vagyunk oly módon hatást gyakorolni az idegrendszerre a Transzcendentális Meditáción keresztül, hogy az valóban lenyugodjon, valóban a legjobbat nyújtsa abban, hogy nem ad specifikus választ semmilyen igénybevételre, akkor az egy ideális megoldás.

prof. Selye János, világhírű stresszkutató

A depresszió transzcendendálása

Mindenki ismeri a stressz kedvezőtlen hatásait: csökken a teljesítőképességünk, diszharmóniát tapasztalunk a kapcsolatainkban, és fizikailag is megterhel bennünket. Röviden: rontja az életminőségünket. A stressz életünk során fokozatosan felhalmozódik a szervezetben, és emiatt még egy nyugodt és mély éjszakai alvás vagy egy hosszabb vakáció sem mindig elég, hogy újra teljesen feltöltődjünk.

Experience deep, long lasting relief from anxiety for a happier you

Life can be hectic, external pressures and our inner voice can leave us feeling anxious. To unlock negativity and access your inner strength, try TM, an effortless meditation technique proven by science.

Változások a szisztolés vérnyomásban (mmhg)
0
-2
-4
-6
-8
-10
-12
Egészségügyi oktatás
Kontroll
technika
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Forrás: Hypertension, 2013. március 1., 6. o.

Reduction in anxiety

146 independent studies show Transcendental Meditation is significantly more effective in reducing trait anxiety than other techniques.

Lazulj el és szabadulj meg a szorongástól!

A természet biztosítja számunkra a „fuss vagy üss" reakciót a külső behatásokra. Amikor a fiziológia nincs egyensúlyban akkor akkor ez a reakció túl hamar vagy indokolatlanul jelenik meg. Ha sikerül természetes módon helyreállítanod a belső egyensúlyodat, akkor a téged ért kihívásokat sokkal jobban tudod kezelni. A titok az idegrendszerben felhalmozódott stresszek és feszültségek kioldásában rejlik. Ha ezektől megszabadulunk akkor az elme az aggodalmak és félelmek nélkül élhet.Amikor természetesen hagyjuk a negatív érzések, mint félelem, vagy aggodalmak feloldódjanak, akkor az élet sokkal beteljesítőbbé válik, és test is jobb egészségnek örvend.

Hogyan működik a TM?

A Transzcendentális Meditáció lehetőséget az idegrendszer számára, hogy egy nagyon egyedi az átlagostól teljesen eltérő nyugalmi és relaxációs állapotba kerüljön- ami sok szempontból mélyebb, mint az alvás. Lehetőséget adva az agynak, hogy kiszakadjon a stressz állapotából. A homloklebeny sokkal jobban tudja koordinálni az érzelmeket és az elmét, és az életet újra egészen másként élheted.A transzcendentális meditáció egyszerű és könnyű. Nem kell hozzá semmilyen képességet vagy hozzáállást kifejlesztened. Ez csak lehetőséget ad egy beépített pszichológiai reakció aktivizálásra. Ez a technika teljesen más minden más meditációs formától.

Transzcendentális Meditáció - Tények

Függetlenül attól, hogy a tüneteidet a stressz vagy a szerencsétlen élethelyzetek, körülmények okozták, vagy akár úgy tűnik, hogy azok mindig jelen vannak, a Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlása idővel segít abban, hogy megoldást találj a szorongásra és depresszióra.

Anxiety greater than this % of general population
90%
80%
70%
60%
50%
40%
High anxiety
patients
Moderate anxiety
patients
TM elött
TM után

Self-realisation: a meta-analysis.

Let go of anxiety

Effects of TM on trait anxiety: a meta-analysis of randomised controlled trials.

A meditáció elsajátítása

A Transzcendentális Meditációt könnyű elsajátítani. Még egy 10 éves gyermek is képes rá, és az ettől fiatalabbak pedig egy számukra megfelelő technikát kapnak. A TM lehetővé teszi, hogy az elme automatikusan és erőfeszítés nélkül lenyugodjon. Itt nem kell megedzeni, vagy kontrollálni az elmét. Nem is próbálunk semmilyen hozzáállást, hit vagy értékrendet felvenni. Ez nem a jól ismert pozitív gondolkodás. A folyamat alatt az elme spontán a csendesebb állapotai felé mozdul, mivel az sokkal kellemesebb a számára. Ezért a lecsendesedési folyamat spontán és erőlködés nélküli a Transzcendentális Meditációban. Már a személyes tanítás után, mely egy erre kiképzett TM tanár által történik, sikeresen meditálhatunk egyedül az otthonunkban. Az követési találkozók az ezt követő három napban (egyenként kb. 1 ½ óra ) történnek. Ezután lehetőség van egyéni és csoportos TM programokban is részt venni. Ez nagyon hatékony abban, hogy maximális eredményeket érjünk el a mély tudás és tapasztalatok megszerzésével.

Decreased anxiety

Egy összehasonlító tanulmányban részt vett szorongási problémákkal küzdő 1295 személy azt jelezte, hogy a Transzcendentális Meditáció sokkal hatékonyabb számunkra mint minden más megközelítés. A siker pedig azok közt volt a legszembetűnőbb akiknél már nagyon hosszú ideje fennállt a szorongási probléma.

Decreased anxiety

Standard difference in means (d)
0
0.2
0.4
0.6
0.8
1
1.2
Progressive relaxation
All relaxation
TM
Other meditation

Orme-Johnson David W. és Barnes Vernon A., The journal of alternative and Complimentary Medicine. May 2014, 20(5): 330-341, doi: 10.1089/ acm.2013.1214.

Reduced Psychological Stress

0.40
0.30
0.20
0.10
0.00
Koncentráció vagy elmélkedés
Transzcendentális Meditáció
Egyéb módszerek
Adjusted mean effect size (standard deviation)

Source Journal of Clinical Psychology

CSÖKKENŐ SZORONGÁS, STRESSZ ÉS DEPRESSZIÓ
TÖBB ENERGIA ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET
JOBB ÉS MÉLYEBB ALVÁS
JAVULÓ MEMÓRIA
TÖBB KREATÍVITÁS
NORMALIZÁLÓDÓ VÉRNYOMÁS
Az adatkezelési tájékoztatott elolvastam a tartalmát megértettem és hozzájárulok ahhoz, hogy Gazsi Viktor kezelje a megadott személyes adataimat.

Köszönöm az érdeklődést, hamarosan válaszolok!

Valami hiba történt kérjük töltse ki újra!