FEDEZD fel a benned nyugvó KREATIVITÁST!

Következő előadás

.. És amikor felbukkan egy ötlet, amely nagyon tetszik, az egy csodálatos, csodálatos nap. Papírra veted, hogy ne felejtsd el. Ez az ötlet lehet, hogy csak egy kis részlete az egésznek, de ha bármin is dolgozol abban a pillanatban, ezzel az ötlettel már több csalid lesz. Az a részlet - a kis csalihal - egyre több ötletet vonz be, egyre több akad a horogra. Aztán még több és még több jön, és hamarosan összeáll a teljes kép. ... Ahogy egyre több kis részletet - kis halat - fogunk ki, egyre több és több lesz belőle, és lassan összeáll egy forgatókönyv, egy karosszék vagy egy festmény koncepciója.

David Lynch, filmrendező

Kreativitás és a bennünk rejlő képességek felszabadítása

A kreativitás az alkotás művészete. Az a képességünk, hogy elképzeléseinket konkrét formába öntsük. A kreatív problémamegoldás egy olyan képesség, amelyet az élet minden területén alkalmaznunk kell. A kreativitás nemcsak a művészek, a színészek, a rendezők vagy az iparművészek kiváltsága, hanem mindenki számára fontos. A nap mint nap felmerülő magánéleti, üzleti vagy munkahelyi kihívások megoldásához is szükségünk van a kreativitásunkra. Minden emberben ott van az a képesség, hogy nagyszerű ötletei legyenek. A lényeg abban rejlik, hogy milyen módon tudjuk kibontakoztatni ezen kreatív képességeinket. Az intuíció fejlesztése szintén segíti a kreatív folyamatokat, megmutatja, hogy mi fog működni és mi nem.

Az intelligencia és a kreativitás javulása

Születésünkkor az agyunk még nincs teljesen kifejlődve. Az érés és a tapasztalatszerzés természetes folyamatának köszönhetően az agy minden pillanatban újjáalakul, támogatva a gondolkodási, a döntési és viselkedési folyamatokat. Agyunk folyamatos megújulása egy dinamikus folyamat.A TM gyakorlása során tapasztalt pihenő éberség azt a legmegfelelőbb állapotot hozza létre bennünk, amelyben teljesen erőfeszítés-mentes módon tud kibontakozni az intelligenciánkban és a kreativitásunkban rejlő összes lehetőség, semlegesítve egyúttal a stressz agykárosító hatásait.

Effortlessly connect with your deepest inner creativity

A major research study at American University found that TM creates alpha brain waves. The Mayo Clinic describes alpha brain waves as being associated with a "relaxed, happy, focused" state of mind. That's why people who learn TM often say they're more focused, creative and productive in activity than ever before. Many of them previously tried other forms of meditation. The chart below illustrates a key difference between TM and other techniques.

A meditáció
típusa
Transzcendentális
Meditáció
Mindfulness
(tudatos jelenlét)
koncentráció  vagy
figyelemösszpontosítás
Agyhullám-aktivitás
Alfa
Théta
Béta
A Mayo klinika (USA)
által adott
jellemzés
"Nyugodt,boldog, fókuszált"
"Álomszerű"
"Logikus gondolkodás problémamegoldás"
EEG-kép
Alfa
Théta
Béta
Az erőfeszítés mértéke
Erőfeszítésmentes
Mérsékelt
erőfeszítés
Nagy erőfeszítés

Egy egyszerű eljárás

A Transzcendentális Meditáció (TM) egy egyszerű, erőfeszítés-mentes mentális technika, amely lehetővé teszi, hogy az elme elmerüljön önnönmagában, és kapcsolatot teremtsen a bennünk rejlő kreativitással és intelligenciával. A módszert a világon egységes módon lehet elsajátítani képzett TM tanároktól. A TM rendszeres gyakorlása a gondolkozás nagyobb tisztaságát eredményezi azáltal, hogy feloldja a stresszeket és a fáradtságot amelyek a zavaros gondolatok legfőbb okait. Ha nem tudunk tisztán gondolkodni, akkor nem tudunk hatékonyan alkotni. Az alkotói folyamatoknál a tiszta gondolkodás nagyon fontos. A Transzcendentális Meditáció rendszeres gyakorlásával nyugodtabbá válunk és feltöltődünk életenergiával. Azáltal, hogy nyugodtabbak ugyanakkor energiával telítettek leszünk sokkal jobban tudunk alkotni. Ezzel a lenyugodott és tiszta gondolkozással könnyebben tudjuk elképzelni az alkotás folyamatát, melynek segítségével könnyebben tudjuk az elképzeléseinket megvalósítani.

Decreased Cortisol

The Stress Hormone

Change in plasma cortisol from before to during practice
-30%
-20%
-10%
0%
Kontrol csoport (általános relaxációs technika)
Transzcendentális Meditáció

Reference: Hormones and Behaviour

Decrease your stress hormones naturally

TM's effect on cortisol: this landmark study published in Hormones and Behavour found that Transcendential Meditation reduces cortisol by 30%.

Achieving the Extraordinary

This can be said of only a few artists and public figures in anyone’s lifetime. Achieving such an extraordinary level of success is difficult; sustaining it for years on end is almost impossible. Yet today we are blessed to share the planet with some of the most creative people in their fields, people who truly deserve the title of Icon.What may surprise you is that many of these iconic figures attribute part of their success to their regular practice of the Transcendental Meditation technique, which, they say, helps them sustain their creativity, energy, and resilience to practice their craft and still stay fresh and new.While millions of ordinary people from all walks of life—and of every religion, nationality, level of education, and age—have learned TM and report great benefits, we want to take a moment to feature a few iconic figures and their reflections on how practicing TM has contributed to their remarkable achievements.

Reduced Psychological Stress

0.40
0.30
0.20
0.10
0.00
Koncentráció vagy elmélkedés
Transzcendentális Meditáció
Egyéb módszerek
Adjusted mean effect size (standard deviation)

Source Journal of Clinical Psychology

David Lynch
Filmrendező
Több mint 40 éve meditál Az általa létrehozott alapítvány segítségével több százezer ember tudta megtanulni a

TM-et, főként iskolások.“Bár mindenki más okból kezd el meditálni végül elérik a céljukat és még sok más jó dolgot is”
Jennifer Aniston
Színész
"Kicsit több mint egy éve tanultam meg a TM-et és azóta nagyon sokat változtam. Meditációval kezdeni és befejezni a napot az tényleg nagyon erőteljes. Csak 20 perc és érzed a változást. Amikor néha lusta vagyok és kihagyom azonnal megérzem. Szóval általában ez az első dolog amivel kezdek reggel."
Clint Eastwood
Színész
Lorem ipsumdolgot is”
Katy Perry
Zenész
"A  TM egy életre szóló dolog. Megkapod a mantrádat az mindig veled marad és semmi sem tudja annyira lenyugtatni az elmédet. A kreatív embereknek örökké jár az agya és ez néha kicsit fárasztó is lehet. A turnékon pedig még 127 emberért is nekem kell felelni, ezért tudatalattim még alvás közben is ezzel foglalkozik. Szóval soha
Tom Hanks
Színész
Lorem ipsum
Paul McCartney & Ringo Starr
Zenészek
"Az őrült pillanatokban a meditáció volt az, ami nyugalmat hozott nekem. Remélem, hogy a mai generációnak is a nyugalom "mennyei pillanatait" hozza el a ebbe nyugtalan világba. Ez egy nagy ajándék, amit Maharishi adott nekünk. Én akkor tanultam meg, amikor azokban hatvanas években kerestem valamit ami stabilizálni tudna." -
Liv Tyler
Színész
“Egy héttel később miután megtanultam a TM-et soha nem éreztem fáradtnak magam. Olyan mintha az egész testem feltöltődött volna energiával. Ez felért egy heti alvással.”"A TM számomra egy nagyon személyes dolog, segít lenyugodni és jobban megismerni önmagamat"
Hugh Jackman
Színész
“A Transzcendentális Meditáció pont a megfelelő időben adja meg azt, amire szükséged van. Szó szerint megváltoztatta az életemet. A legjobb ötleteim a meditáció alatt, vagy közvetlenül utána születtek meg. Minden letisztul és ragyogó gondolatok jelennek meg.”
Cameron Diaz
Színész
„A TM segít Neked meríteni valamiből, ami már régen Benned van – az a Te lényeged. Ez olyasmi, amit csinálni kell. Egy egyszerű eszköz, mely megnyitja a lényeged. Ez egy nagyon örömteli érzés!"
George Lucas
Filmrendező
Több mint 40 éve gyakorolja a TM-et. Sokak szerint a Star Wars filmekben megjelenő misztikus "Erő"  alapötletét Maharishi könyve  " A lét tudománya és az élet művészete" inspirálta. Ez a könyv mélyebb elméleti megértést ad a Transzcendentális Meditációról.
Jim Carrey
Színész
Az "Ember a Holdon" című film forgatása alatt tanulta meg a Transzcendentális Meditációt, hogy jobban el tudja játszani a szerepét és azóta is gyakorolja.
Oprah Winfrey
Média vezető
"Meghívtam egy TM oktatót a vállalatomhoz, hogy tartson egy tanfolyamot. Először csak heten tanultuk meg, de hamarosan már 70-en meditáltunk, amiből aztán 270 lett. Ma már mindenki meditál a cégemben. Reggel kilenckor és délután fél ötkor bármi is történik félrerakjuk és leülünk meditálni."
Mike Love
Zenész
Nemrég árulta el a titkát, azért van még mindig ennyi energiája, mert már több mint 45 éve meditál."A TM segít hogy nyugodt és pihent legyek még, ha nagyon pörögnöm is kell. A meditáció feldob anélkül, hogy alkoholhoz vagy kábítószerekhez kéne forduljak. Ez egy nagy áldás az életemben.”
Eva Mendes
Model
Lorem ipsum
Mike Oldfield
Zenész
Lorem ipsum
Az adatkezelési tájékoztatott elolvastam a tartalmát megértettem és hozzájárulok ahhoz, hogy Gazsi Viktor kezelje a megadott személyes adataimat.

Köszönöm az érdeklődést, hamarosan válaszolok!

Valami hiba történt kérjük töltse ki újra!

CSÖKKENŐ SZORONGÁS, STRESSZ ÉS DEPRESSZIÓ
TÖBB ENERGIA ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET
JOBB ÉS MÉLYEBB ALVÁS
JAVULÓ MEMÓRIA
TÖBB KREATÍVITÁS
NORMALIZÁLÓDÓ VÉRNYOMÁS