Egészséges szív az aktív életért

Következő előadás és tanfolyam

Ha ez a fajta eredmény egy új vényköteles gyógyszer esetében lenne megfigyelhető, egy milliárd dolláros iparág lenne, hogy azonnali hozzáférést biztosítson mindenkinek.

Dr. Norman Rosenthal, Világhírű pszichiáter és bestseller szerző

A különböző egészségügyi irányzatok mindig a legújabb egészségügyi megoldásokat kínálják fel számunkra. A jó közérzet kulcsa azonban nagyon egyszerű: engedjük, hogy a belső intelligencia helyreállítsa az egyensúlyi állapotot és ezzel a jó egészséget.

A pihenés lehetővé teszi, hogy a test természetes regenerációs és gyógyítási mechanizmusai teljes egészükben kibontakozhassanak. Amikor nem pihenünk eleget, szervezetünk gyengébben teljesít, és a stressz okozta egészségügyi problémák is megjelenhetnek. Az esetek mintegy 80%-ában stressz eredetű (pszichoszomatikus) betegségek miatt fordulunk orvoshoz.

A TM gyakorlása során megtapasztalt mély nyugalmi állapotban természetes módon feloldódnak a mélyen gyökerező stresszek és a fáradtság, ami elősegíti a test megfiatalítását és az agyműködés javulását.

A Transzcendentális Meditáció rendkívül jó hatással van a szívünkre

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a szívünk egészsége milyen fontos az életünkben. A következő négy kutatás bemutatja a TM szerepét a szívünk egészségében.

A bekövetkezés kockázata.

(a bekövetkezések várható éves száma 1000 egészséges személlyel összehasonlítva)
100
80
60
40
20
0%
48%-os csökkenés, 5 éves utánkövetés során
Egészségügyi oktatás
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Circulation Cardiovascular Quality and Outcomes, 2012; 5:750-758.

A szívroham és a sztrók előfordulásának jelentős csökkenése

Egy koszorúér-megbetegedésben szenvedő betegekkel 5 éven keresztül folytatott vizsgálat kimutatta, hogy a TM-gyakorló betegek körében 48%-kal kevesebb volt a szívroham, a sztrók és az elhalálozás előfordulása, mint a kontrollcsoportban.

A magas koleszterinszint csökkenése

Egy, a Journal of Human Stress szaklapban megjelent kutatás kimutatta, hogy azoknál a magas koleszterinszintű személyeknél, akik gyakorolják a TM-et, a kontrollcsoporthoz képest nagyobb koleszterinszint-csökkenés volt megfigyelhető.

Változások a TM előtti és a TM utáni állapotok között (mg/100 ml)

0
-5
-10
-15
-20
-25
-30
Kontroll csoport
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Journal of Human Stress, 1979, 5:24-27.

Intima-media vastagságának változása (mm)

.10
.05
0
-.05
-.10
Egészségügyi oktatás
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Stroke, 2000, 31:568-573.

A nyaki ütőér érelmeszesedésének csökkenése

Egy kutatás kimutatta, hogy azoknál, akik megtanulták a TM-et, a nyaki ütőér érfalának kisebb mértékű megvastagodása volt megfigyelhető, mint azon kontrollcsoport tagjainál, akik diétából és testgyakorlásból álló egészségügyi programot követtek.

Az American Heart Association (AHA)megerősítette, hogy a TM csökkenti a magas vérnyomást

Az Amerikai Szív Szövetség (American Heart Association) (AHA) a Hypertension című szaklapban számolt be arról, hogy a TM az egyetlen olyan meditációs technika, amely bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást.

Változások a szisztolés vérnyomásban (mmHg)

0
-2
-4
-6
-8
-10
-12
Egészségügyi oktatás
Kontroll
technika
Transzcendentális Meditáció

Forrás: Hypertension, 2013. március 1., 6. o.

KIEGYENSÚLYOZOTTABB ÉLETVITEL

Nem mindig sikerül úgy átszervezni az életünket, hogy valamelyest csökkenteni tudjuk a stresszt. A Transzcendentális Meditációval minden élethelyzettől függetlenül belülről, fiziológiai szinten tudjuk semlegesíteni a stressz kedvezőtlen hatásait. A rendszeres gyakorlás kiegyensúlyozottabb életvitelt, több energiát, motivációt és életörömöt eredményez.

A mély pihenés hatása

A Transzcendentális Meditáció során a szervezetünk egy nagyon mély pihenést kap, mélyebbet mint amit az alvás során. Ez a mély pihenés segíti elő a mélyen gyökerező stresszek féloldódását, ami rendkívüli jó hatásokat hoz az életünk minden területén. Sokan már a gyakorlás kezdetén nagyon jó közérzetről számolnak be.

Az adatkezelési tájékoztatott elolvastam a tartalmát megértettem és hozzájárulok ahhoz, hogy Gazsi Viktor kezelje a megadott személyes adataimat.

Köszönöm az érdeklődést, hamarosan válaszolok!

Valami hiba történt kérjük töltse ki újra!

CSÖKKENŐ SZORONGÁS, STRESSZ ÉS DEPRESSZIÓ
TÖBB ENERGIA ÉS POZITÍVABB ÉLETSZEMLÉLET
JOBB ÉS MÉLYEBB ALVÁS
JAVULÓ MEMÓRIA
TÖBB KREATÍVITÁS
NORMALIZÁLÓDÓ VÉRNYOMÁS